Tillgänglighet

Titanic The Exhibition är tillgängligt för personer med funktionsnedsättning Här nedan hittar du information om tillgänglighet. Vi arbetar ständigt med att öka tillgängligheten och vi tar gärna emot synpunkter på hur vi kan bli ännu bättre.

Färdtjänst och parkering
Utställningens besöksadress är Norrvallagatan 6, 931 31 Skellefteå.

2 st handikapp-parkeringar finns i anslutning till entrén och 2 st på Eddahallens parkeringsyta, avstånd cirka 40 meter.

Eddahallen
Utställningslokalen i Eddahallen finns en halvtrappa upp, ramp finns.

WC
Handikapptoaletter finns i anslutning till utställningslokalen. 

Ledsagare
Fri entré mot uppvisande av kort eller liknande i biljettkassan som intygar arbete som Personlig assistent eller ledsagare. Detta gäller endast person som är i tjänst och är i sällskap av den assistansberättigade. Om inte särskilt intyg finns för behov av dubbelassistans beviljas endast en Personlig assistent/Ledsagare fri entré.

För besökare med nedsatt rörelseförmåga
Utställningen saknar trösklar. Tillsammans är både miljö och innehåll genomgående anpassat för våra gäster i rullstol. Det gäller även för Eddahallens Café.

Finns det teckenspråkstolkning?
Det finns utskrivna manus på svenska och engelska. Dessa är gjorda precis som audioguiden och är mycket lätta att följa. I utställningen finns även QR-koder där teckentolkning ges.

För besökare med nedsatt syn
Utställningens alla föremål är väl upplysta. I utställningen ingår en audioguide som på ett inspirerande sätt berättar om föremål och historiehändelser.

För besökare med allergi
Eddahallen är rökfritt. Assistanshundar är välkomna men inga andra pälsdjur. Caféet erbjuder vegetariska alternativ. 

Anpassade visningar med guide
Kontakta oss för förfrågningar om visningar riktade till personer med särskilda behov på mailadress
titanic-skelleftea@nordicexhibitions.se

Kontakt
Vill du få mer information inför ditt besök? Kontakta Nordic Exhibitions på mailadress titanic-skelleftea@nordicexhibitions.se